ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukziemniaki 150 gramówogórki kwaszone 2 sztukjajka 2 sztukcebula 1 sztukjabłka 1 sztukkukurydza konsrwowa 4 łyżek stołowychpieczarki marynowane 150 gramówmajonez 0,75 szklanekmusztarda 1 łyżek deserowychszczypiorek 1 pęczekcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa ugotować w osolonej wodzie (ziemniaki osobno). Odcedzić i pokroić w kostkę. Ogórki, jajka ugotowane na twardo, cebulę oraz winne jabłko obrać i pokroić. Kukurydzę i pieczarki osaczyć z zalewy, grzybki pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Majonez doprawić solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Polać sałatkę i przemieszać. Opłukany szczypiorek przeciąć tak, by listki mogły wystawać ponad szklaną salaterkę. Obłożyć nimi boki naczynia i wyłożyć sałatkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: