Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 150 gramów
ogórki kwaszone 2 sztuk
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
kukurydza konsrwowa 4 łyżek stołowych
pieczarki marynowane 150 gramów
majonez 0,75 szklanek
musztarda 1 łyżek deserowych
szczypiorek 1 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa ugotować w osolonej wodzie (
ziemniaki osobno). Odcedzić i pokroić w kostkę.
Ogórki,
jajka ugotowane na twardo,
cebulę oraz
winne jabłko obrać i pokroić.
Kukurydzę i
pieczarki osaczyć z zalewy,
grzybki pokroić. Wszystkie składniki wymieszać.
Majonez doprawić
solą,
pieprzem,
cukrem i
musztardą. Polać
sałatkę i przemieszać. Opłukany
szczypiorek przeciąć tak, by listki mogły wystawać ponad szklaną salaterkę. Obłożyć nimi boki naczynia i wyłożyć
sałatkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: