ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojagnięvcina bez kości 750 gramówkapusta 750 gramówziemniaki 3 sztukpomidory krojone z oliwą i czosnkiem 1 sztukmarchewka 2 sztukcebula czerwona 1 sztukseler naciowy 1 łodygabulion warzywny 0,5 litrównatka piertruszki 1 łyżek stołowychpasta łagodna Ajvar Podravka 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i posmarować ajvarem. Kapustę poszatkować. Oczyszczone ziemniaki, marchewkę, oraz seler pokroić. Oczyszczoną cebule posiekać.Mięso, kapustę, ziemniaki, pomidory, marchewkę, cebule i seler układać warstwami w dużym garnku. Każdą warstwę oprószyć pieprzem i sola oraz posypać natka. Całość zalać bulionem i dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 2 - 3 godziny, aż jagnięcina będzie miękka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: