ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 500 gramówlistki szczawiu według uznanialiście kapusty według uznaniapietruszka 2 sztukseler naciowy 3 łodygapor 1 sztukdymka 2 sztukoliwa 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipomidory w kawałkach 2 puszkabulion warzywny 1 litrówmakaron drobny 1 szklaneklistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzana w rondlu oliwę. Dodać posiekany czosnek, mieszając, smażyć 15 minut. Włożyć pomidory razem z zalewą i dusić jeszcze 3 minuty. Wlać bulion i gotować 15 minut. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wsypać makaron i jak wypłynie, podawać posypaną listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: