Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet drobiowy 600 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
dymka 3 sztuk
papryka 2 sztuk
cukinia 1 sztuk
pieczarki 100 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
wermut biały 50 mililitrów
melisa 5 gałązki
śmietana 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
limonka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone
mięso pokroić na paski, skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
sola oraz
pieprzem, włożyć do lodówki na 30 minut. Oczyszczona
paprykę pokroić w paski, a
dymkę posiekać. Oczyszczone
pieczarki i
cukinie pokroić w plasterki.
Mięso obsmażyć na rumiano na rozgrzanej w rondlu
oliwie, dodać warzywa i
pieczarki. Mieszając smażyć 6 minut. Wlać
bulion i
wermut, dodać posiekana
melisę i dusić na małym ogniu 20 minut. Na koniec wlać wymieszana z
mąka śmietanę, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Podawać z
makaronem lub
ryżem udekorowane plasterkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: