ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 400 gramówcebula 1 sztukwywar z mięsa 1,5 litrówwino białe wytrawne 1 szklanekkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekmąka 2 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki i razem z drobno pokrojoną cebulą udusić na oliwie. Do wrzącego wywaru mięsnego dodać pieczarki, wini i gotować 10 min na małym ogniu pod przykryciem. Podprawić zawiesiną z mąki i zimnej wody, dodać koncentrat i zagotować. Wlać śmietanę rozprowadzoną odrobiną zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach posypać posiekaną zieleniną. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: