Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka w proszku 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Pieczarki oczyszczone pokroić na ćwiartki, polać
sokiem z cytryny.
Cebulę obrać i podsmażyć. Dodać
pieczarki i sproszkowaną
paprykę, oraz
czerwona paprykę pokrojoną w kostkę, przykryć pokrywką i smażyć, aż wyparują
soki. Później
pieczarki oprószyć przesianą
mąką i podsmażyć jeszcze 4 minuty, stale mieszając.Zdjąć z ognia dodać
śmietanę i wymieszać.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: