ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 500 gramówpapryka czerwona 1 sztukcebula 1 sztukpapryka w proszku 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekmasło 4 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Pieczarki oczyszczone pokroić na ćwiartki, polać sokiem z cytryny. Cebulę obrać i podsmażyć. Dodać pieczarki i sproszkowaną paprykę, oraz czerwona paprykę pokrojoną w kostkę, przykryć pokrywką i smażyć, aż wyparują soki. Później pieczarki oprószyć przesianą mąką i podsmażyć jeszcze 4 minuty, stale mieszając.Zdjąć z ognia dodać śmietanę i wymieszać.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: