Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
groszek mrożony 100 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
koperek 0,5 pęczek
jajka 2 sztuk
szynka 100 gramów
mleko 0,5 szklanek
ser mielony 250 gramów
kasza manna 1 łyżek stołowych
parmezan 50 gramów
olej 4 łyżek stołowych
pomidory 500 gramów
bulion 1 szklanek
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
sos pieczeniowy jasny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Jedną, oczyszczoną
cebule posiekać i zeszklić, dodać nierozmrożony
groszek, mieszając, smażyć 2 minuty.Oczyszczone
zioła drobno posiekać.
Wędlinę pokroić w kostkę.
Żółtka utrzeć z
serem,
mlekiem i
kaszką, dodać starty
żółty ser,
zioła, 2/3
groszku i
wędliny. Doprawić do smaku. Ubite
białka wymieszać z masą. Przełożyć do żaroodpornej formy, posypać pozostałym
groszkiem i
wędliną. Piec 45 minut w 200 stopniach. Pozostałą
cebulę i
pomidory pokroić w kostkę, poddusić na
oleju. Wymieszać z
bulionem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i dusić 5 minut. Zagęścić
sosem pieczeniowym. Podawać do placka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: