ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoogórki kiszone 5 sztukzalewa z ogórków 1,5 szklanekziemniaki 700 gramówśmietana 5 łyżek stołowychwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkimąka 1 łyżek stołowychprzyprawa jarzynowa według uznaniamajeranek 1 łyżek deserowychcukier według uznaniapieprz według uznanialiść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniakoperek według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w kosteczkę i zalać 3 szklankami wody, dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy. Gotować do miękkości. Dodać majeranek i ogórki utarte na tarce o grubych oczkach. Mąkę rozprowadzić śmietaną oraz zalewą z ogórków i wlać do zupy, wymieszać i gotować kilka minut. Wrzucić rozdrobniony czosnek, mieszając, doprawić do smaku przyprawą jarzynową, pieprzem oraz cukrem. Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: