ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 7 sztukwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukziele angielskie 2 ziarnaliść laurowy 1 sztukogórki kiszone 4 sztuksos z ogorków kiszonych 2 szklanekmajeranek 1 łyżek deserowychmąka 1 łyżek stołowychśmietana kremowa 6 łyżek stołowychkoperek według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę i zalać litrem zimnej wody, dodać oczyszczoną, pokrojona włoszczyznę oraz cebule i przyprawy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Część włoszczyzny i ziemniaków przełożyć na talerz, rozgnieść widelcem i znów włożyć do zupy. Dodać grubo starte ogórki i połowę sosu z kiszenia, gotować jeszcze 10 minut.. Dodać majeranek, mąkę rozprowadzona śmietaną oraz tyle sosu z ogórków, by zupa miała odpowiednią konsystencję i smak. Zagotować, mieszając, doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz sola. podawać posypana posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: GGGDDFXDData: 2010-11-10DOBRE DZIEX DO SZKOLYAutor: DziĘKarzData: 2010-11-10dziekuje ;]Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: