ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 1 kilogramówudziec jagnięcy 1,8 kilogramówoliwa 175 mililitrówcebula 1 sztukpomidory 450 gramówCynamon 0,5 łyżek deserowychgałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychwino czerwone 175 mililitrówparmezan tarty 60 gramówmleko 600 gramówmąka 60 gramówmasło 60 gramówjajka 2 sztukparmezan tarty 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte bakłażany pokroić i posolić, następnie opłukać i obsmażyć na oliwie. Oddzielnie podsmażyć drobno pokrojone mięso, pomidory (bez skórki) i posiekaną cebulę. Doprawić przyprawami, wlać wino i dusić 30 minut. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na przemian mięso i bakłażany.Suflet: z masła maki i mleka przyrządzić sos beszamelowy, zaprawić żółtkami, ubitymi białkami, parmezanem, solą i pieprzem. Sosem polać mięso, posypać tartym serem i zapiekać ok. 50 minut w 190 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: