ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołopatka wieprzowa 350 gramówwłoszczyzna 1 sztukpieprz 3 ziarnaziele angielskie 3 ziarnaliść laurowy 1 sztukjabłka 2 sztukcebula 2 sztukziemniaki 450 gramówsok z cytryny 1 łyżek deserowychsmalec 1 łyżek stołowychtymianek 0,5 łyżek deserowychchrzan 2 łyżek stołowychcukier według uznanianatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do garnka włożyć umyte mięso, dodać oczyszczona włoszczyznę, pieprz, ziele oraz listek laurowy i zalać wszystko 7 szklankami zimnej wody. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa i mięso będą miękkie. Winne, obrane jabłka pokroić w słupki i lekko skropić sokiem z cytryny. Oczyszczona cebule oraz ziemniaki pokroić w kostkę. Ziemniaki włożyć do rondla i zalać gorącym, przecedzonym wywarem z mięsa oraz włoszczyzny. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.Cebulę lekko zrumienić na smalcu, dodać jabłka, posypać tymiankiem i mieszając, chwilę smażyć. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, wymieszać z zupą i gotować jeszcze 10 minut. Dodać usmażone jabłka z cebulką, doprawić do smaku startym chrzanem, solą, pieprzem oraz odrobina cukru. Przed podaniem posypać posiekana natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: