Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowychposiekana
kapusta pekińska 2 szklanek
seler pokrojony w plasterki 2 szklanek
cebula pokrojona w plasterki 2 szklanekugotowany
kurczak 2 szklanek
orzechy wodne 1/2 szklanek
mąka ziemniaczano-kukurydziana 3 łyżek stołowych
bulion 1/4 szklanek
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz turecki 1 szczyptaWykonanie:Rozgrzać
olej w rondlu, dodać
kapustę,
selera i
cebulę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez około 3-4 minuty. Dodać
mięso pokrojone w paski i
orzechy wodne. Dokładnie wszystko wymieszać. Zmniejszyć ogień i rozmieszać z
mąką ziemniaczano-kukurydzianą rozprowadzoną z
bulionem na gładką pastę. Gotować stale mieszając, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przyprawić
sosem sojowym oraz
solą i
pieprzem do smaku. Podawać z gorącym
ryżem.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: animData: 2009-02-09przepraszam ale jak
selera 2 szklanki. Ja z gotowania jestem mało rozgarniety. Niech mi ktoś z tym pomoże.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: