ßßß Cookit - przepis na Chop suey

Chop suey

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowych
posiekana kapusta pekińska 2 szklanek
seler pokrojony w plasterki 2 szklanek
cebula pokrojona w plasterki 2 szklanek
ugotowany kurczak 2 szklanek
orzechy wodne 1/2 szklanek
mąka ziemniaczano-kukurydziana 3 łyżek stołowych
bulion 1/4 szklanek
sos sojowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz turecki 1 szczypta
Wykonanie:
Rozgrzać olej w rondlu, dodać kapustę, selera i cebulę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez około 3-4 minuty. Dodać mięso pokrojone w paski i orzechy wodne. Dokładnie wszystko wymieszać. Zmniejszyć ogień i rozmieszać z mąką ziemniaczano-kukurydzianą rozprowadzoną z bulionem na gładką pastę. Gotować stale mieszając, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przyprawić sosem sojowym oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gorącym ryżem.
Autor: pikerjoa
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: anim
Data: 2009-02-09
przepraszam ale jak selera 2 szklanki. Ja z gotowania jestem mało rozgarniety. Niech mi ktoś z tym pomoże.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6321/Chop-suey