Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 150 gramów
olej 1 łyżek stołowych
kapusta pekińska 100 gramów
bulion 250 mililitrów
kraby, puszka 1 sztuk
cebula dymka 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę pokroić na cienkie paski, a następnie na kawałki długości 1 cm.
Kraby osączyć i oczyścić z fiszbinów.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej
wody, odcedzić, dodać łyżkę
oleju i trzymać w cieple pod przykryciem. na dużej patelni rozgrzać
olej, wrzucić
kraby i
kapustę. Smażyć przez 1 minutę. Dodać
sos sojowy, wlać
bulion, gotować jeszcze przez 3 minuty. Pod koniec dodać pokrojona
dymkę. Przełożyć
makaron na głęboki półmisek, polać gorącym sosem i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: