Wykonanie
Wiem, że dzisiejszy obiad nie będzie zbyt dietetyczny ale po całotygodniowym jedzeniu byle czego mam ochotę na kalorie. Tak się złożyło, że w ostatnim czasie nie miałam czasu na jakieś większe gotowanie a dzisiaj mam tak więc przygotuję takie danie.
Makaron może być oczywiście inny, ja użyłam gotowego o smaku
szpinaku. Sos
serowy z dodatkiem
śmietany idealnie pasuje do
makaronu i dostarcza sporą dawkę energii.
Składniki:300 g
makaronu1
cebula100 ml
śmietanki50 ml
bulionu200 g
sera żółtegosól,
pieprzolejMakaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać
olej, wrzucić pokrojoną
cebulkę, chwilę smażyć. Wlać
śmietankę,
bulion. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem, chwilę razem gotować. Dodać
ser, trzymać na ogniu, aż się rozpuści. Wrzucić odcedzony
makaron i dokładnie wymieszać. Podawać natychmiast.Smacznego:)