Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki
kurczaka 10 sztukpoledwiczka wieprzowa 1 sztuk
kiełbasa biała cienka 1 kilogramów
oloj z pestek
winogron 1 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
keczup 2 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
musztarda miodowa 2 łyżek deserowych
miód 1 łyżek stołowych
pieprz ziolowy według uznania
papryka ostra według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebule drobno posiekać, a
czosnek rozdrobnić. Do miseczki wlać
olej, dodać
keczup,
sos sojowy,
musztardę,
miód,
czosnek oraz
cebulę. Doprawić
pieprzem oraz
papryką, dobrze wymieszać.Umyć pałeczki oraz
polędwicę i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Polędwicę pokroić na dość grube plastry i lekko rozgnieść dłonią.
Kiełbasę po nacinać. Przełożyć
mięso i
kiełbasę do salaterek i grubo posmarować pastą. Pozostawić pod przykryciem na noc w chłodnym miejscu.Lekko osączone
mięso ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec odwracając i co jakiś czas smarując pozostałą pastą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: