ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 5 sztukpapryka czerwona 2 sztukcebula 1 sztukpapryczka czerwona chili 1 sztukogórek 2,5 sztukchlwb - bez skórki 0,5 szklanekkoncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowychocet winny 2,5 łyżek stołowycholiwa 4,5 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkibazylia według uznaniapapryka mielona według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki, cebulę oraz ogórki posiekać i zmiksować z 4 szklankami wody. Dodać pokruszony chleb, koncentrat, ocet i oliwę. Doprawić do smaku rozdrobnionym czosnkiem, bazylią, mielona papryką, sola oraz pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ponownie wymieszać, wlać do oziębionych miseczek, posypać grzankami i listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: