ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoprzecier ze świeżych pomidorów 2 - 3 szklanekbulion drobiowy 3 szklanekpapryka czerwona 1 sztukcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychlubczyk 1 gałązkilistki bazylii według uznaniakoperek według uznaniapapryka mielona ostra według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę, czosnek i cebulę drobno posiekać, udusić na oliwie, zalać bulionem (może być z kostki) i gotować 5 min. Dodać przecier z pomidorów, lubczyk, bazylię i wszystko dokładnie zmiksować. przyprawić zupę do smaku cukrem, mielona papryką, pieprzem i solą. Na talerzach udekorować koperkiem. Podawać z paluszkami grissini lub kukurydzianymi.Uwagi:Przecier ze świeżych pomidorów można zastąpić dużą puszką pomidorów pelati.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: