ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 800 gramówpapryka czerwona 1 sztukcebula 1 sztukbulion warzywny 2 szklanekśmietana 5 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychbazylia 1 pęczekcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a paprykę pokroić w kostkę i razem smażyć 5 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić. Kilka łyżek pomidorów odłożyć, a resztę włożyć do warzyw razem z gałązkami bazylii. Dusić 10 minut i wyjąć gałązki bazylii. Zalać bulionem i zagotować. Wymieszać zupę ze śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem. Mocno podgrzać, nie gotować. Przed podaniem posypać pokrojonymi pomidorami i listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: