Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 800 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 1 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać, a
paprykę pokroić w kostkę i razem smażyć 5 minut. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić. Kilka łyżek
pomidorów odłożyć, a resztę włożyć do warzyw razem z gałązkami
bazylii. Dusić 10 minut i wyjąć gałązki
bazylii. Zalać
bulionem i zagotować. Wymieszać zupę ze
śmietaną i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
cukrem. Mocno podgrzać, nie gotować. Przed podaniem posypać pokrojonymi
pomidorami i listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: