ßßß Cookit - przepis na Klopsy ze szpinaku z ostrym sosem

Klopsy ze szpinaku z ostrym sosem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak mrozony 450 gramów
maka kukurydziana 150 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
kminek mielony 1 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
gorczyca 2 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
jogurt naturalny 200 mililitrów
listki kolendry 0,5 szklanek
Wykonanie:
Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i wymieszać z mąką, posiekana cebula, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawami. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na rozgrzanym oleju. Klopsy przełożyć na blaszkę, wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Sos: na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić nasiona gorczycy, 2 łyżeczki kurkumy, posiekaną chilli. Podsmażyć i wymieszać z jogurtem oraz posiekaną kolendrą.
Uwagi:
Szpinakowe klopsy z ostrym sosem można podawać też z kebabem z indyka.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10652/Klopsy-ze-szpinaku-z-ostrym-sosem