Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak mrozony 450 gramów
maka kukurydziana 150 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
kminek mielony 1 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
gorczyca 2 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
jogurt naturalny 200 mililitrówlistki
kolendry 0,5 szklanekWykonanie:Rozmrożony
szpinak odcisnąć z nadmiaru
wody i wymieszać z
mąką, posiekana
cebula, rozdrobnionym
czosnkiem i przyprawami. Z masy uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego i usmażyć na rozgrzanym
oleju. Klopsy przełożyć na blaszkę, wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Sos: na patelni rozgrzać łyżkę
oleju, wrzucić nasiona
gorczycy, 2 łyżeczki
kurkumy, posiekaną
chilli. Podsmażyć i wymieszać z
jogurtem oraz posiekaną
kolendrą.Uwagi:
Szpinakowe klopsy z
ostrym sosem można podawać też z kebabem z
indyka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: