ßßß
Dzisiaj mam dla Was przepis na leczo ze swojską kiełbasą.Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.ziemniakami jak i kaszami ..Produkty:2 cukinie średniej wielkości4 pomidory1 puszka całych pomidorów3-4 cebule5 ząbków czosnku2 papryki czerwone u mnie jedna słodka i podłużna40 dag kiełbasy swojskiej lub innejolej + 1/3 kostki masła do smażenia2 łyżki słodkiej papryki4 gałązki tymianku3 liście laurowe4 ziarna ziela angielskiego1/4 łyżeczki startego imbiru lub proszkupieprz,sólWykonanie:Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu /olej+ masło/aż do zeszklenia się..Dodajemy pokrojoną cukinie w kostkę/ze skórą/, papryki pokrojone w paski oraz czosnek.solimy i przesmażamy około 5 minut. Dodajemy sparzone obrane ze skórki i pokrojone pomidory i puszkę z rozdrobnionymi pomidorami oraz pokrojoną kiełbasą,solimy pieprzymy oraz dodajemy przyprawy / ściągając z ognia…Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut..Próbujemy jeżeli jest mało pikantne doprawiamy ewentualnie ostrą papryką lub pieprzem cayenne .(Odwiedzono 504 razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:leczo wegetariańskie
risotto z grzybamileczo wegetariańskiePotrawy WielkanocneNajnowsze wpisypowidła śliwkowe z cytrynąkremówka dla zapracowanych :)czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów mięsaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPOLEWYPRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z botwinki wegetariańska
tatar według przepisu Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org