ßßß Cookit - przepis na leczo ze swojską kiełbasą

leczo ze swojską kiełbasą

nazwa

Wykonanie

01/09/2017 Napisane przez Ugotujmycos
Dzisiaj mam dla Was przepis na leczo ze swojską kiełbasą.Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.ziemniakami jak i kaszami ..
Produkty:
2 cukinie średniej wielkości
4 pomidory
1 puszka całych pomidorów
3-4 cebule
5 ząbków czosnku
2 papryki czerwone u mnie jedna słodka i podłużna
40 dag kiełbasy swojskiej lub innej
olej + 1/3 kostki masła do smażenia
2 łyżki słodkiej papryki
4 gałązki tymianku
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1/4 łyżeczki startego imbiru lub proszku
pieprz,sól
Wykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu /olej+ masło/aż do zeszklenia się..Dodajemy pokrojoną cukinie w kostkę/ze skórą/, papryki pokrojone w paski oraz czosnek.solimy i przesmażamy około 5 minut. Dodajemy sparzone obrane ze skórki i pokrojone pomidory i puszkę z rozdrobnionymi pomidorami oraz pokrojoną kiełbasą,solimy pieprzymy oraz dodajemy przyprawy / ściągając z ognia…Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut..Próbujemy jeżeli jest mało pikantne doprawiamy ewentualnie ostrą papryką lub pieprzem cayenne .
(Odwiedzono 504 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Powiązany przepis:
leczo wegetariańskie
risotto z grzybami
leczo wegetariańskie
Potrawy Wielkanocne
Najnowsze wpisy
powidła śliwkowe z cytryną
kremówka dla zapracowanych :)
czekoladowy dżem śliwkowy
galareta drobiowa w słoikach
galareta drobiowa z różnych rodzajów mięsa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
POLEWY
PRZETWORY / ZAPRAWY
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SŁOWNIK KULINARNY
ŚNIADANIA
SOSY
ZUPY
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz
Facebook
Jeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .
Popularne przepisy
zupa z botwinki wegetariańska
tatar według przepisu Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
Zakładki
Czym jest blog kulinarny, jak go założyć
DOBRE RADY
KONTAKT
KUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆ
POLITYKA CIASTECZEK
POLITYKA PRYWATNOŚCI
POTRAWY OKOLICZNOŚCIOWE
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
WSPÓŁPRACA
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/leczo-ze-swojska-kielbasa