Wykonanie
You are here:
Home /
Ryby i owoce morza /
Sałatka jajeczna z
tuńczykiem /
Tuna egg saladShare the post "
Sałatka jajeczna z
tuńczykiem /
Tuna egg salad"Sałatki jajeczne na dobre zagościły w moim domu, bo są łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne. A ja rano raczej nie lubię się przemęczać, tym bardziej że zazwyczaj jestem jeszcze średnio przytomna i jasności umysłu doświadczam dopiero po wypiciu mocnej
kawy:) Na moim blogu znajdziecie już
między innymi
sałatkę jajeczną z
boczkiem i sosem
miodowo-
musztardowym, z
makrelą i
porem, i też przepyszną z
awokado i
rzodkiewką . Wszystkie cudownie sprawdzą się na kanapki w leniwy poranek. Dziś do kompletu proponuję
sałatkę jajeczną z
tuńczykiem i
ogórkiem konserwowym, czyli idealną na jesienne dni. Szybka, łatwa i przyjemna, zapraszam!
Scroll down for recipe in English(4-5 porcji)Składniki:4
jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę2
korniszony, pokrojone w kostkę1 (170 g)
tuńczyka w sosie własnym, odcedzonego2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardy Dijon
sól i
pieprzPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj
tuńczyka,
jajka,
korniszony,
musztardę i
majonez.Dopraw
solą i
pieprzem do smaku i podawaj na chrupiącym
chlebku.Smacznego!
English version
Tuna egg salad(4-5 servings)Ingredients:4 hard-cooked eggs, peeled and chopped2 gherkins, diced1 (170 g) can
tuna, drained2 tbsp mayonnaise1 tsp Dijon
mustardsalt and pepperPreparation:In a medium bowl, stir together the
tuna, eggs, gherkins,
mustard and mayonnaise.Season with salt and pepper to taste and
serve with toasted bread.Enjoy!
Share the post "
Sałatka jajeczna z
tuńczykiem /
Tuna egg salad"« Surówka z
pora z
kukurydzą / Leek and corn saladPieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange »