ßßß
OMLET Z PIECZARKAMI, CHEDDAREM I BEKONEM – VIDEO3 jajka2 plastry bekonu2 łyżki tartego sera cheddar2 pieczarki20 g masłasól, pieprzszczypiorekpomidorki cherryPrzygotowanie:Pieczarkę pokrój w plasterki i podsmaż na połowie masła. Odłóż. Bekon podsmaż na suchej patelni. Połowę tartego cheddara wymieszaj z jajkami. Rozmąć je po czym dopraw solą i pieprzem. Na maśle usmaż omlet. Gdy będzie się smażył na wierzch wysyp pieczarki, bekon i cheddar, złóż omlet na pół i podawaj z pomidorkami i szczypiorkiem.
OMLET KSIĘŻNICZKI – VIDEO2 jaja1 białko2 łyżki śmietanki kremówki1 łyżeczka cukru30 g masłaszczypta soliDodatki:Bita śmietanaPomarańczaMelisa lub miętaMiódCynamonPrzygotowanie:Na patelni rozgrzej masło. Żółtka utrzyj ze śmietanką i cukrem. Dodaj delikatnie ubite z solą białka. Smaż omlet na patelni pod przykryciem. Po czym zdejmij pokrywkę i obróć go lub zapiecz w piecu – 180 stopni 5 minut. Podawaj omlet ze śmietaną i owocami udekorowany miętą i miodem.Oglądajcie kolejne programy z moim udziałem i wpadajcie po garść nowych przepisów, co wtorek przed telewizory o 8:00 rano do: