Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Jabłecznik
śmietanowo bezowyDrożdżowe różyczki »Dziś zaszalałam normalnie zrobiłam mieszane ciasto i wiecie co !!!!!!!!!!! wyszło Olaboga wymyśliłam całkiem nowe i smaczne ciasto.Uwielbiam kombinować i tworzyć całkiem nowe smaki.Te się udało i polecam wam wypróbować. No troszkę jest pracy ale naprawdę warto.Składniki:5
jajekolej niepełna szklanka
migdały płatki pół szklanki
orzechy laskowe szklanka1,5 szklanki
ksylitolu3 szklanki
mąki pszennej typ 500łyżeczka
proszku do pieczeniasoda pół łyżeczkiłyżeczka
cynamonukarob 3 łyżki2 szklanki
marchewki startej na średnich oczkach.Dodatkowo:
jabłka 1 kg
ksylitol 1 szklanka
czekolada wiórka cytrynowaWykonanie:1.
Jaja ubijamy z
ksylitolem na puch, Dodajemy przesianą
mąkę z proszkiem i
sodą. Miksujemy na małych obrotach wlewając
olej.Dodajemy startą
marchew,
orzechy i
migdały.Wsypujemy karob i mieszamy. Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Wstawiamy do pieca, pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na trzy blaty.2.
Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka i ścieramy na tarce (lub kroimy w kosteczkę). Odciskamy sok i przekładamy do garnka.Przesmażamy z
ksylitolem aby powstała masa do przełożenia
marchewko-wca. Kiedy nam się przestudzi smarujemy blaty , posypujemy wiórkami cytrynowymi.
czwartek, 28 września 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyJabłecznik z
mascarponeWpadłam dziś na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłuszek. Ciasto przekładane
jabłkami i kremem z dodatkiem
kokosu. Coś pysznego i efektownego. Mojej rodzinie prz
Borówkowo poziomkowa pokusaSmaki lata jeszcze są, więc i korzystam z tego.Pyszne
owoce,
bita śmietana i
bezy to coś nowego w mojej kuchni. Rodzinka zachwycona a i miło na serduchu ,Ciasto z
patiosna i
bakaliPatison mi zalegał, robiłam już leczo, smażonego i nadal było go w ciąż za dużo.Postanowiłam zrobić ciasto wszak z
cukinii,
marchewki buraczka i
fasoli byłKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter