Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« Quesadilla-Tortilla pszenna ...Koktajl 
bananowy, idealny na ... »Jak tu nie kochać tych czerwonych kuleczek ach tam czerwonych toć i żółte zielona czy pół na pół .Jest z czego wybierać.Tylko pomysłów za mało by wszystkiego wypróbować.Dziś polecam wam roladę z jabłuszkami.Składniki:
Jabłka słodkie 2 kg
cynamon 1 łyżeczka
ksylitol pół szklankiSkładniki na 
biszkopt:
jaja 6 szt
ksylitol 100 g Kłos Pol
mąka pszenna typ 500- 6 łyżek Kłos PolKrok 1
Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce.Odciskamy sok( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka.Prażymy kolo 30 minut z 
ksylitolem i 
cynamonem.Kiedy poczujecie ten zapach to będzie wiadomo , że gotowe.Krok 2Uprażone 
jabłka zostawiam do ostygnięcia.Krok 3Do misy wbijamy 
jaja temp pokojowa i wsypujemy 
ksylitol.Ubijamy na puch( masa się 
potroi)Krok 4
Mąkę przesiewamy nad ubitymi 
jajami i delikatnie mieszamy 
łopatką. Formę z pieca tą zwykłą czarną płaską wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto 
biszkoptowe.Pieczemy w 150-170 stopniach z 7-15 minut. Pilnujcie by nie wysechł 
biszkopt.Krok 5Po upieczeniu 
biszkopt przekładamy na ściereczkę, ściągamy papier i zawijamy w ściereczkę. Zostawiamy do ostygnięcia.Krok 6Rozwijamy 
biszkopt i nakładamy prażone jabłuszka na całej powierzchni, zwijamy i zostawiamy aby ściągnęło się. Po godzinie już kroiłam.Jest przepyszna polecam.




Piekłam wspólnie z innymi z okazji RoladyDanusiąDorotkąEląDagą

sobota, 10 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyRolada zebra ze 
śmietaną, 
mascarpone i 
kiwiDziś będzie coś nowego, mianowicie rolada biszkoptowa ze 
śmietaną mascarpone i kwi. Te mazajki bardzo fajnie wyglądają. 
Biszkopt: 
mąka pszenna 1.1/Rolada z prażonymi jabłuszkamiTym razem będzie to rolada z prażonymi jabłuszkami . Niezwykle smaczna i delikatna . Posypana 
cukrem pudrem na koniec. To cała filozofia tego fantastycznego ciaRolada z 
truskawkami i 
galaretkąPyszne ciasto z 
truskawkami i 
galaretką Biszkopt: 4 
jajka 150gdrobnego 
cukru 4 łyżki 
mąki tortowej 4 łyżki 
mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do piecKomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter