Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Quesadilla-Tortilla pszenna ...Koktajl
bananowy, idealny na ... »Jak tu nie kochać tych czerwonych kuleczek ach tam czerwonych toć i żółte zielona czy pół na pół .Jest z czego wybierać.Tylko pomysłów za mało by wszystkiego wypróbować.Dziś polecam wam roladę z jabłuszkami.Składniki:
Jabłka słodkie 2 kg
cynamon 1 łyżeczka
ksylitol pół szklankiSkładniki na
biszkopt:
jaja 6 szt
ksylitol 100 g Kłos Pol
mąka pszenna typ 500- 6 łyżek Kłos PolKrok 1
Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce.Odciskamy sok( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka.Prażymy kolo 30 minut z
ksylitolem i
cynamonem.Kiedy poczujecie ten zapach to będzie wiadomo , że gotowe.Krok 2Uprażone
jabłka zostawiam do ostygnięcia.Krok 3Do misy wbijamy
jaja temp pokojowa i wsypujemy
ksylitol.Ubijamy na puch( masa się
potroi)Krok 4
Mąkę przesiewamy nad ubitymi
jajami i delikatnie mieszamy
łopatką. Formę z pieca tą zwykłą czarną płaską wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto
biszkoptowe.Pieczemy w 150-170 stopniach z 7-15 minut. Pilnujcie by nie wysechł
biszkopt.Krok 5Po upieczeniu
biszkopt przekładamy na ściereczkę, ściągamy papier i zawijamy w ściereczkę. Zostawiamy do ostygnięcia.Krok 6Rozwijamy
biszkopt i nakładamy prażone jabłuszka na całej powierzchni, zwijamy i zostawiamy aby ściągnęło się. Po godzinie już kroiłam.Jest przepyszna polecam.
Piekłam wspólnie z innymi z okazji RoladyDanusiąDorotkąEląDagą
sobota, 10 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyRolada zebra ze
śmietaną,
mascarpone i
kiwiDziś będzie coś nowego, mianowicie rolada biszkoptowa ze
śmietaną mascarpone i kwi. Te mazajki bardzo fajnie wyglądają.
Biszkopt:
mąka pszenna 1.1/Rolada z prażonymi jabłuszkamiTym razem będzie to rolada z prażonymi jabłuszkami . Niezwykle smaczna i delikatna . Posypana
cukrem pudrem na koniec. To cała filozofia tego fantastycznego ciaRolada z
truskawkami i
galaretkąPyszne ciasto z
truskawkami i
galaretką Biszkopt: 4
jajka 150gdrobnego
cukru 4 łyżki
mąki tortowej 4 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do piecKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter