Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu
Pudding chia z 
mlekiem owsianym »Kochani myślę, że macie wymarzone jakieś ciasto które lubicie robić i chwalić się przed znajomymi. Dziś chcę wam pokazać właśnie takie jedno z moich ciast które lubię robić i wiem, że na pewno zasmakuje nie tylko rodzinie ale i znajomym. Podejrzewam , że znacie to ciasto więc chętnie się z 
wami podzielę moim przepisem.Składniki:400 g 
szpinaku250 g 
ksylitolu Kłos -Pol3 
jajkaniepełna szklanka 
oleju300 g 
mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaKrem:350 ml 
śmietany kremówki250 g 
mascarpone2 łyżki 
ksylitolu Kłos Pol
poziomki 3 garście
Truskawki w żelu:300 g 
truskawek30 g 
wody30 g 
cukru5 g 
skrobi kukurydzianej( może być ziemniaczana też)5 g 
żelatynyWykonanie:Najpierw przygotowałam 
truskawki w żelu. 
Żelatynę zalałam zimną 
wodą(2 łyżki w szklance) by napęczniała. Do garnka włożyłam zamrożone 
truskawki , wsypałam 
cukier i 
skrobię, zalałam 
wodą. Gotowałam do z żelowania lekkiego.Wyłączyłam gaz i dopiero teraz dodałam napęczniałą 
żelatynę. Mieszałam do połączenia składników, zostawiłam do ostygnięcia.
Biszkopt:
Jaja ubiłam z 
ksylitolem na puch. 
Mąkę przesiałam z 
proszkiem do pieczenia i dodałam do ubitych jaj porcjami.
Szpinak dodałam rozdrobiony oraz 
olej. Delikatnie wymieszałam i przełożyłam do formy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia( tylko spód). Piekłam koło 40 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam go na dwa blaty, a górę ścięłam( skruszyłam w palcach, miałam gotowy mech).Krem:
Śmietanę ubiłam z 
ksylitolem i dodałam 
serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat 
biszkopta. Na krem wyłożyłam 
truskawki w żelu i przykryłam 
biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam 
poziomkami. Ciasto rewelacja, polecam każdemu.




niedziela, 19 lutego 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyTort ze 
śmietany i 
mascarponeMamy niedziele, a wiadomo że przy niedzieli robimy różne smakołyki by dogodzić rodzinie.Więc i ja poszłam do kuchni popatrzyłam co mam w lodówce i zabrałam sięTort 
śmietanowo czeloladowyNo kochani dziś torcik o smaku 
śmietany i 
czekolady.Jakiś czas temu dostałam od zdrowymarket24.pl produkty do zrobienia 
tortu i dziś wam chce pokazaTort z kremem i karmelizowaną 
gruszkąKochani mamy jesień dziś złotą jutro szarą.Postanowiłam moim milusińskim trochę osłodzić ten dzień.No bo jak tu inaczej zrobić by uśmiech się ukazały na buziakaKomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter