Wykonanie
21 Lis sernikobrownie z
wiśniami i kremem
kokosowym

(1 mała tortownica)WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA SERNIK POWINNY BYĆ W TEMP. POKOJOWEJ!MASA SEROWA:
TWARÓG SERNIKOWY (zmielony 3krotnie) (600g)
MASCARPONE (200g)
MĄKA ZIEMNIACZANA (2 czubate łyżki)2 DUŻE
JAJKA + 2
ŻÓŁTKACUKIER /
KSYLITOL (2/3 szklanki)
MLEKO KOKOSOWE (150ml)ZIARENKA Z 1
LASKI WANILII (opcjonalnie)SPÓD :MASŁO, miękkie (50g)
GORZKA CZEKOLADA (75g)ZMIELONE
MIGDAŁY (100g)
CUKIER /
KSYLITOL (80g)
KAKAO (1 łyżka)2
JAJKAKONFITURA WIŚNIOWA (1 słoiczek)
SEREK MASCARPONE (200g)
MLEKO KOKOSOWE (150ml)
JOGURT GRECKI, gęsty (100g)MIÓD/CUKIER/KSYLITOL (do smaku)DODATKOWO:
WIÓRKI KOKOSOWECIASTKA RAFAELLO (1 opakowanie ok 10 szt)W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
czekoladę. Do miski wbijamy
jajko, roztrzepujemy rózgą, Migdały/ciasteczka mielimy na proszek, wsypujemy do miski, dodajemy
cukier,
brandy,
kakao mieszamy, Dodajemy roztrzepane
jajka i pokrojone
masło, mieszamy rózgą do uzyskania dość jednolitej masy. Łączymy z rozpuszczoną, lekko osudzoną
czekoladą. Masę przelewamy do blaszki i pieczemy w 175* ok 12 minut.Gdy spód się piecze, do miski wkładamy
twaróg i ricottę/mascarpone, dodajemy
mąkę,
wanilię i
cukier, całość miksujemy na małych obrotach powoli wlewając
mleko kokosowe do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodajemy po jednym
jajku. Podpieczony spód smarujemy
konfiturą z
wiśni, na nią wylewamy masę
serową. Ciasto wkładamy spowrotem do piekarnika nagrzanego do 190* i pieczemy 15 minut, po czym zmniejszamy temp do 120* i dopiekamy sernik jeszcze ok 50-60minut .*W misce umieszczamy
mascarpone,
jogurt grecki i
mleko kokosowe, ubijamy na niskich obrotach mikserem / mieszamy rózgą do uzyskania dość gęstego kremu, dosładzamy do smaku. Masę wykładamy na wystudzone ciasto, posypujemy wiórkami, na wierzchu układamy rafaello. Schładzamy. Gotowe!*Studzimy powoli, początkowo uchylając drzwiczki wyłączonego piekarnika, dopiero później wyjmując go na blat. (dzięki temu pozostanie równy i nie powinien opaść)

absolutnie najprostsze, bezmączne i bezcukrowe brownie

ciasto
czekoladowo-
migdałowe z
pomarańczami
czekoladowe muffiny z
pomarańczą
ekspresowe ciasto z
migdałami i
owocami