Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pudding z nasion chia.Naleśniki z
dżemem z
kiwi »Proponuję na dzisiejszy dzień coś szybkiego i na czasie, czyli botwinę. Jest to pyszna zupka chłodnik lub na gorąco. Smakuje wybornie.Składniki:2 pęczek
botwinki2 łyżki
soku z cytrynyśmietana 30% 200 ml
sólpieprzkoperek do zupki
marchewka 2 szt
ziele angielskie 3 szt
listek laurowy 3 sztdrobiowe
mięsko jakie tam macie z 300 gDodatkowo:
ziemniaki duże 6 szt
koperekKrok 1
Ziemniaki obieramy , kroimy na cztery i gotujemy w osolonej wodzie.Krok 2Botwinę myjemy i odcinamy korzonki( u mnie jeszcze nie wyrosły
buraczki duże wiec poobcinałam ), kroimy drobno.Do garnka wkładamy
mięsko drobiowe, dodajemy
ziele angielskie i
listek laurowy oraz
marchewkę startą na wiórka, gotujemy na małym ogniu do momentu, aż
mięsko zmięknie( 45 minut). Teraz mamy jakby rosołek, dodajemy do niego starte dwa
buraczki i botwinę pokrojoną drobniutko. Gotujemy jeszcze jakieś 15-20 minut. Na końcu wlewamy
śmietanę i mieszamy chwilkę i zrobione.Krok 3 -podanieUgotowane
ziemniaki odsączamy z
wody i tłuczkiem gnieciemy. Nakładamy łyżką do
lodów kuleczki i kładziemy do talerza głębokiego, 3 na jeden talerz, zalewamy botwiną,dekorujemy
koperkiem i gotowe.


poniedziałek, 30 maja 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Botwinka z warzywami
Powiem wam, że to pierwsza zupa z
botwinki w tym roku. Pomimo, że
buraczki ciągle jeszcze małe, ale już na tyle duże, że jest co do zupy wkroić, w tym przySzczawiowa z wkładkąNo to może dziś zrobimy delikatniejszą zupkę, na
mięsku z dodatkiem
śmietany :) Składniki:
szczaw 2 porządne garście umytego i bez
okonków szcRosół z domowym
makaronem nitkiKochani macie czasem tak , że chce wam się domowego makaronu?? Ja ostatnio tak ciągle mam, a to do rosołu a to ze
szpinakiem a to z
jajem i tak robię kluseczkiO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter