Wykonanie

Na 1 porcję:1
paprykakilka różyczek
brokułów2-3
pieczarki1 ząbek
czosnku1
jajko4
pomidorki koktajlowe2 łyżki
parmezanu startego na tarce jarzynowej ( duże oczka )
olej do smażenia
sól,
pieprz do smaku
Paprykę przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki , odciąć ogonek.
Brokuł ugotować na parze na półmiękko ( kilka minut).
Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na odrobinie
oleju, dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę.
Jajko lekko ubić, dodać 1 łyżkę
sera, przestudzone
pieczarki i
brokuły, przyprawić
solą i świeżo mielonym
pieprzem. Naczynie do zapiekania posmarować odrobiną
oleju. Połówki
papryki wypełnić farszem , na wierzchu położyć
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, lekko posolone. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec
paprykę 20 min., posypać 1 łyżką
startego sera i zapiekac jeszcze 10 min.

Kategoria:ZAPIEKANKIAutor(ka): hit2006 Czas publikacji: piątek, 29 kwietnia 2016 19:53OpcjePoleć znajomemu wpis „PAPRYKA FASZEROWANA”Polecane wpisy
KALAFIOROWO - PAPRYKOWA ZAPIEKANKA
Kalafiorowo - paprykowa zapiekanka 1 mały
kalafior ( ok. 700 g) Do pieczenia
kalafiora: 1/2 łyżeczki granulowanej
cebuli 1/2 łyżeczki granulowanego
czosnku 1/2ZAPIEKANKA WIELOWARZYWNAZapiekanka wielowarzywna 450 - 490 g
cukinii (1 duża lub 2 mniejsze) 180 g
marchewki (2 szt) 300 g
ziemniaków 100 g
pora (tylko biała część) 1/2 dużej
cebuli, nZAPIEKANKA WARZYWNO-RYŻOWAZapiekanka warzywno-ryżowa 200 g
ryżu do risotto (arborio lub carneroli) 1 łyżeczka
kurkumy 1 duża
cukinia 1
papryka czerwona 1 mała puszka
groszku (160 g) 1 maszaszłyki drobiowe z piekarnikaNajlepsze szaszłyki na świecie. Najlepsze, bo przygotowane wspólnie przez całą rodzinę. Pozwalamy córce raz na jakiś czas zaproponować obiad na następny dzień.krem z czerwonej i
żółtej paprykiŚwietna zupa na zwykłe dni i na rodzinne uroczystości. Kolorowa, lekko pikantna i aromatyczna. Bardzo łatwa i szybka do zrobienia (jeśli tak jak ja, zawsze maciTrackback