ßßß
 
            
         Składniki:4 porcje½ kg mielonego mięsa1 cebula3 ząbki czosnkupo łyżeczce nasion rzymskiego kminu i kolendry½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu½ łyżeczki czarnego pieprzu½ łyżeczki oregano3 łyżki pomidorowego przecieru1 łyżka oleju do smażenia50 g utartego żółtego sera1 czerwone chili2 łyżki posiekanej kolendry50 ml wodysól do smakumała paczka kukurydzianych nachoPokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i przecier. Uprażone nasiona zgnieć w moździerzu i dodaj do mięsa z resztą przypraw i wodą. Smaż przez 5 minut. Rozgrzej piekarnik. Przełóż mięso na półmisek, obłóż nacho i posyp serem. Wstaw do nagrzanego ale wyłączonego piekarnika. Po 5 minutach lekko rozpuszczony ser będzie ciągnący. Posyp danie świeżo pokrojoną chili i kolendrą. Jako dodatek podaj jogurt doprawiony sokiem z limonki, miodem i świeżą kolendrą.Polecane przepisyTaco zapiekanka z warzyw i pęczakuUrodzinowy taco bufetTaco naleśniki z mięsem, fetą i cukiniąMeksykańska zapiekanka z quinoa i przepis miesiąca
Składniki:4 porcje½ kg mielonego mięsa1 cebula3 ząbki czosnkupo łyżeczce nasion rzymskiego kminu i kolendry½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu½ łyżeczki czarnego pieprzu½ łyżeczki oregano3 łyżki pomidorowego przecieru1 łyżka oleju do smażenia50 g utartego żółtego sera1 czerwone chili2 łyżki posiekanej kolendry50 ml wodysól do smakumała paczka kukurydzianych nachoPokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i przecier. Uprażone nasiona zgnieć w moździerzu i dodaj do mięsa z resztą przypraw i wodą. Smaż przez 5 minut. Rozgrzej piekarnik. Przełóż mięso na półmisek, obłóż nacho i posyp serem. Wstaw do nagrzanego ale wyłączonego piekarnika. Po 5 minutach lekko rozpuszczony ser będzie ciągnący. Posyp danie świeżo pokrojoną chili i kolendrą. Jako dodatek podaj jogurt doprawiony sokiem z limonki, miodem i świeżą kolendrą.Polecane przepisyTaco zapiekanka z warzyw i pęczakuUrodzinowy taco bufetTaco naleśniki z mięsem, fetą i cukiniąMeksykańska zapiekanka z quinoa i przepis miesiąca