ßßß Cookit - przepis na GULASZ PO MEKSYKAŃSKU

GULASZ PO MEKSYKAŃSKU

nazwa

Wykonanie

Gulasz meksykański to pikantna potrawa,z dodatkiem typowych dla tego regionu składników jak : czerwona fasola,kukurydza i chilli.Ja dodałam jeszcze pieczarki,które świetnie się skomponowały w potrawie smakowo.Gulasz podałam do ryżu.Polecam sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI :
500 g mięsa łopatki wieprzowej
150 g przecieru pomidorowego 30%
20 dkg pieczarek
1 cebula
2 szklanki wody
1 kostka rosołowa
1 ząbek czosnku,przeciśnięty przez praskę
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej w puszce
sól,pieprz do smaku
szczypta chilli,słodkiej papryki,oregano i kminku
2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE :
Mięso kroimy w kostkę,podpiekamy w garnku na oleju,dodajemy pokrojoną w Kostkę cebulę.Wlewamy 2 szklanki wody,dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 20 minut.
Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i przecier pomidorowy.Gotujemy do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania dodajemy fasolkę z zalewą,odcedzoną kukurydzę i przeciśnięty czosnek.Gulasz doprawiamy do smaku,jeżeli chcemy ostrzejszy dodajemy więcej chilli.Gulasz wychodzi gesty i bardzo smaczny.
Polecam podac go do ryżu.
Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2014/03/gulasz-po-meksykansku.html