Wykonanie
Gulasz meksykański to pikantna potrawa,z dodatkiem typowych dla tego regionu składników jak :
czerwona fasola,
kukurydza i
chilli.Ja dodałam jeszcze
pieczarki,które świetnie się skomponowały w potrawie
smakowo.Gulasz podałam do
ryżu.Polecam sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI :500 g
mięsa łopatki wieprzowej150 g
przecieru pomidorowego 30%20 dkg
pieczarek1
cebula2 szklanki
wody1
kostka rosołowa1 ząbek
czosnku,przeciśnięty przez praskę1 puszka
kukurydzy1 puszka
fasolki czerwonej w puszce
sól,
pieprz do smakuszczypta
chilli,
słodkiej papryki,
oregano i
kminku2 łyżki
olejuPRZYGOTOWANIE :
Mięso kroimy w kostkę,podpiekamy w garnku na
oleju,dodajemy pokrojoną w Kostkę
cebulę.Wlewamy 2 szklanki
wody,dodajemy
kostkę rosołową i gotujemy około 20 minut.Następnie dodajemy pokrojone
pieczarki i
przecier pomidorowy.Gotujemy do miękkości
mięsa.Pod koniec gotowania dodajemy
fasolkę z zalewą,odcedzoną
kukurydzę i przeciśnięty
czosnek.Gulasz doprawiamy do smaku,jeżeli chcemy ostrzejszy dodajemy więcej
chilli.Gulasz wychodzi gesty i bardzo smaczny.Polecam podac go do
ryżu.Smacznego.