Wykonanie
Ciekawy przepis, na nieco inny
schab gratka dla wielbicieli
sosów cebulowych.

Składniki : dla 4 osób60 dag
schabu bez kości2
cebule2 ząbki
czosnkupół
kostki rosołowej2 łyżki
olejupapryka słodka mielona
oregano,
kminek,
bazyliasól,
pieprzOpis wykonania :ok. 75 minut1.
Schab płuczemy i osuszamy, następnie nacieramy
solą,
pieprzem, zmiażdżonym
czosnkiem, posypujemy
papryką,
oregano,
bazylią i
kminkiem.2. Wkładamy
mięso do rękawa do pieczenia wkładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszkę i pieczemy 60 minut w 200 C.

Sos :
Cebulę drobno szatkujemy, rumienimy na
oleju, dodajemy 1/2 szklanki
wody i dusimy pod przykryciem. Miękką
cebulę przecieramy przez sito bądź w blenderze. Dodajemy niewielka ilość
wody i
kostkę rosołowa zagotowujemy ewentualnie jeszcze doprawiamy
sola i
pieprzem.
Mięso kroimy, sos podajemy w sosjerce.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy