Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe z kością 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pomidory 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
ser mozzarella 100 gramówświeże
zioła, liście według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bazylia, gałązki 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać, a
czosnek rozdrobnić. Umyte
pomidory 3 pokroić w drobną kostkę, a jeden w grube plastry. Umyte, osuszone
mięso podsmażyć na łyżce
oleju, po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu. Oprószyć
solą i
pieprzem. Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce, by nie wystygły.
Cebulę i
czosnek zeszklić na łyżce
oleju, dodać pokrojone w kostkę
pomidory, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, dusić jeszcze 4 minuty. Kotlety przełożyć na blachę.
Mozzarellę pokroić w plasterki.
Bazylię opłukać i oderwać listki. Na każdym kotlecie umieścić po kilka listków
bazylii, po plastrze
pomidora i
mozzarelli. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gotowe danie udekorować świeżymi
ziołami. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: