ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety schabowe z kością 4 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkipomidory 4 sztukolej 2 łyżek stołowychser mozzarella 100 gramówświeże zioła, liście według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniabazylia, gałązki 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, a czosnek rozdrobnić. Umyte pomidory 3 pokroić w drobną kostkę, a jeden w grube plastry. Umyte, osuszone mięso podsmażyć na łyżce oleju, po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce, by nie wystygły. Cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oleju, dodać pokrojone w kostkę pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić jeszcze 4 minuty. Kotlety przełożyć na blachę. Mozzarellę pokroić w plasterki. Bazylię opłukać i oderwać listki. Na każdym kotlecie umieścić po kilka listków bazylii, po plastrze pomidora i mozzarelli. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gotowe danie udekorować świeżymi ziołami. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: