Wykonanie
Cześć,dzisiaj podzielę się z
Wami moim sprawdzonym przepisem na spaghetti bolognese, które może być dla Was pomysłem na szybki obiad lub przekąską gdy wpadną znajomi z niezapowiedzianą wizytą.
Składniki potrzebne do przygotowania spaghetti:350g mielonej
łopatki wieprzowej250g soku z
pomidorów (widoczny na zdjęciu)3 ząbki
czosnku1
cebula1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka
oregano1 łyżeczka
ziół prowansalskichpół łyżeczki
bazyliimakaron spaghettiser do posypania
olej do smażenia
pieprz i
sól do smaku
Przygotowanie spaghetti:1. Obieramy
cebule i
czosnek,
cebulę kroimy w drobną kostkę.2. Na rozgrzanym
oleju szklimy
cebulę po czym dodajemy
mięso i smażymy do momentu uzyskania sypkości i złocistej barwy, w
między czasie rozdrabniamy powstające grudki
mięsa.
3. Dodajemy
sól,
paprykę,
oregano,
bazylię oraz
zioła prowansalskie, dobrze mieszamy.4. Dodajemy sok z
pomidorów, wciskamy
czosnek praską, doprawiamy
solą i
pieprzem.5. Nasz sos bolognese dusimy na średnim ogniu tak długo, aż się zredukuje do naszej ulubionej konsystencji.6. Tak przygotowany sos podajemy z
makaronem spaghetti al dente posypanym
serem.
Smacznego!