ßßß
Cookit - przepis na Spaghetti Bolognese
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Spaghetti Bolognese
Składniki
Mięso mielone wieprzowe
Szynka
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Pomidor
Czosnek
Zioła prowansalskie
Oregano
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Bazylia
Olej
Oliwa z oliwek
Makaron spaghetti
Wykonanie
Spaghetti bolognese szybka potrawa dla studentów i nie tylkoTen i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównymSkładniki :30 dag
mięsa wieprzowego mielonego
(np. z
szynki
)3 średniej wielkości
cebule
2
koncentraty pomidorowe
po 500 ml (lub
pomidory
krojone w puszce)3 ząbki
czosnku
zioła prowanslaskie
oregano
papryka słodka
i ostra
sól
i
pieprz
bazylia
najlepiej świeża
olej
(
oliwa
)
makaron spaghetti
Przygotowanie:Na patelnię wylewamy
olej
(
oliwę
). Kroimy
cebulę
w kostkę i wrzucamy na rozgrzany
olej
podsmażamy dosłownie chwileczkę. Następnie wrzucamy
mięso
i dodajemy
przyprawy
:
zioła prowansalskie
,
oregano
,
sól
,
pieprz
,
papryka słodka
i ostra,
czosnek
(wyciskamy lub drobno kroimy). Jeśli
mięso
jest za suche podlewamy
oliwą
i dokładnie mieszamy. Całość mieszamy i smażymy na wolnym ogniu.
Między
czasie gotujemy
makaron
zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Gdy
mięso
już dojdzie dodajemy
przecier pomidorowy
oraz
bazylię
całość mieszamy i czekamy aż połączą się składniki. Gotujemy na wolnym ogniu 15 min. Jeżeli całość się już podgotowała dodajemy
soli
i
pieprzu
do smaku. Rozkładamy
makaron
z
serem
na talerzu i zalewamy sosem - GOTOWE.
Źródło:
http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/2015/10/spaghetti-bolognese.html
Przepisy powiązane
Zupa krem z pomidorów
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Zupa krem z pomidorów
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Składniki powiązane (0)