Wykonanie

Nasza propozycja na lekki i bardzo wartościowy obiad.Składniki:-duży
filet z piersi kurczaka-szklanka
kaszy bulgur-3
marchewki-1/2
czerwonej papryki-
cukinia-20 dkg
mrożonego zielonego groszku-20 dkg
kalafiora ( może być mrożony )-ząbek
czosnku-5
cebulek szalotek-
sól,
pieprz ziołowy i naturalny-
czosnek niedźwiedzi-
słodka papryka-
olej-
masło-
bulion warzywny
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę.Przyprawiamy
solą,
pieprzem,
słodką papryką, skrapiamy
olejem,mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania warzyw.
Marchew gotujemy ok. 10 minut w
bulionie warzywnym.Odławiamy i studzimy a do
bulionu wrzucamy
groszek i kawałki
kalafiora.Gotujemy 7 minut i odcedzamy.
Czosnek i
szalotkę kroimy w plasterki,
paprykę i
cukinię w dość grubą kostkę.

Kaszę gotujemy 15 minut na wolnym ogniu w
bulionie warzywnym i odcedzamy.

Marchew kroimy w kostkę.

Na patelni z niewielką ilością
oleju krótko podsmażamy
kurczaka.

Dodajemy
szalotkę i
czosnek i smażymy ok. 2 minuty.Dodajemy
marchew,
paprykę,
cukinię i smażymy ok. 3-4 minuty.

Dodajemy
groszek i
kalafiora, odrobinę
masła,
czosnek niedźwiedzi,mieszamy, doprawiamy do smaku i smażymy ok. 3 minuty.

Wystarczy na
kaszę bulgur wyłożyć porcję z patelni i gotowe.

Smacznego!