Wykonanie

Wyglądają, jak gołąbki, ale smakują inaczej i wyjątkowo.Składniki:-filety z
udek kurczaka-podwójny
filet z piersi kurczaka-główka
białej kapusty-2
marchewki-10 dkg
kaszy gryczanej-ząbek
czosnku-
sól,
pieprz,
słodka papryka,
pieprz ziołowy-2-3 łyżki
masła-
olej
Udka przyprawiamy
solą,
pieprzem,
słodką papryką i
pieprzem ziołowym.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko.
Kapustę sparzamy.Zdejmujemy tyle liści, ile mamy udek.
Filety z piersi kurczaka drobno siekamy.
Czosnek kroimy w drobną kostkę a
marchewkę w plasterki.

Roztapiamy
masło i podsmażamy delikatnie
czosnek.

Łączymy pokrojoną
pierś kurczaka z
kaszą i
czosnkiem.Mieszamy i przyprawiamy do smaku.

Na liściach układamy udka

i porcje piersi z
kaszą.

Zwijamy, jak gołąbki.Posypujemy
papryką.

Podsmażamy na
oleju z niewielką ilością
masła.

Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornegoa na patelni podsmażamy
marchewkę.Kiedy się zeszkli, dolewamy ok. szklankę
bulionu warzywnego i przekładamy do gołąbków.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 90 minut.


Smacznego!