Wykonanie
            Podkreślam zawsze walory 
marchewki: że zdrowa, tania, że pyszna, słodka, że ma piękny kolor :) można ją przygotować na tyle sposobów, że chyba każdy w którymś się rozsmakuje. Dziś w wydaniu wytrawnym, z 
czosnkiem i 
papryką. A tutaj polecam też 
marchewkę z fenkułem i 
miętą.


Składniki :3-4 
marchewki2-3 ząbki 
czosnku2 łyżki 
masła1 łyżka mielonej czerwonej 
słodkiej paprykisól, 
pieprz1/3 szklanki 
wodyPrzygotowanie :Z umytej i obranej 
marchewki obieraczką do warzyw 
skrobię cienkie paski, jak na zdjęciu.
Czosnek kroję w cienkie plasterki. 
Marchewkę wrzucam na patelnię , wlewam 
wodę, odrobinę 
solę i duszę pod przykryciem 2-3 minuty, by 
marchew lekko zmiękła. Dokładam 
masło i 
czosnek, duszę jeszcze ok. 3 minut ( pod pokrywką), dodaję 
paprykę, doprawiam 
solą i 
pieprzem. 
Marchewka powinna być al dente , jak 
makaron ;Przepis autorski.





