Wykonanie
26 września 2014Składniki:5 dużych
marchewek5 ząbków
czosnku5 średnich
ogórków konserwowych2 łyżki
masłasól,
pieprzPrzygotowanie:
Marchewki obrać,umyć,pokroić w słupki.
Czosnek obrać,posiekać drobno.
Marchew z
czosnkiem wymieszać razem,zalać
wodą,gotować na pół miękko.
Ogórki korniszone pokroić w plasterki, dodać do garnka wraz z
masłem oraz
przyprawami wg.smaku,wymieszać.Dusić pod przykryciem do całkowitej miękkości
marchewki.Dodatek podawać na ciepło do dania głównego np.
kaszy,
ziemniaków z
mięsem czy
rybą.SmacznegoPost navigation← Jeden ze sposobów marynowania leśnych
grzybów.Świetnie nadaje się jako dodatek do dań
mięsnych.Całkiem inne kotlety mielone.Lekko kwaśne dzięki
kapuście i mocno
czosnkowe, ze smakiem jesiennych
grzybów. →