Wykonanie
Składniki (4 porcje):4
piersi z kurczaka3 średnie
marchewki2 średnie
poryząbek
czosnku2 łyżki
masłasól,
pieprzPory i
marchewki, myjemy, obieramy, kroimy w paseczki. W patelni rozpuszczamy
masło i podsmażamy na nim najpierw posiekany drobno
czosnek, a po chwili dodajemy warzywa. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon oraz tłuszczu i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie każdy filet po kolei układamy na foli posmarowanej
oliwą, przykrywamy plastikową folią i rozbijamy dokładnie tłuczkiem.Powierzchnię
kurczaka dopraw do smaku
solą i
pieprzem po czym układamy na niej warstwę warzyw. Pierś rolujemy i spinamy 3-4 wykałaczkami. Na rozgrzanej odrobinie
oliwy układamy roladki i dusimy pod przykryciem 20-30 minut.