Bardzo lubię przyrządzać to danie z racji tego, że jestem młodą mamą i na co dzień nie mam czasu na wygotowywanie.Można je przygotować w dwojaki sposób.Pierwszy - błyskawiczny, to wykorzystanie mięsa z rosołu, z którym często nie wiemy co zrobić.Drugi- też szybki z wykorzystaniem piersi z kurczaka.składniki:opcja pierwsza-mięso z rosołumały porkilka plastrów żółtego serarosółmarchew z rosołuczosnekmasłośmietanamąkaCzosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i wrzucamy na roztopione masło,dodajemy pokrojonego w talarki pora i marchewkę-chwilkę podsmażamy.Dolewamy ok 3/4 szklanki rosołu i czekamy aż się zagotuje. Zagęszczamy śmietaną z mąką.Na koniec dodajemy pokrojony drobno ser żółty i czekamy aż się rozpuści.opcja druga:pierś z kurczakamarchewrosół-jeśli mamysólpieprzreszta jw.Pierś z kurczaka podsmażamy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Zalewany rosołem lub wodą (ok 3/4 szklanki),dodajemy pokrojonego pora i marchewkę.Dusimy aż mięso będzie miękkie. Jeśli zalaliśmy wodą to doprawimy solą i pieprzem.Zagęszczamy śmietaną z mąką.Na koniec dodajemy pokrojony drobno ser żółty i czekamy aż się rozpuści.