Ugotowałam torebkę ryżu ponieważ potrzebowałam dodać ryż do farszu warzywnego. Pozostałą połowę jak i warzywa które zostały wykorzystałam by ugotować zupę. Prosta tania zupa z tego co pozostało kiedy na obiad były rurki makaronowe nadziewane warzywami i ryżem. A co najważniejsze to propozycja dla tych którzy liczą kalorie. Zupa jest lekko strawna i smaczna.Składniki:1 marchewkaniewielki kawałek porakawałek selera1 cebula1.2 torebkiryżu brązowegoolej do smażeniaPrzyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, mielony imbir, curry, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek, sól, zielony koperek.Wykonanie:Cebule obrać i posiekać.Por umyć i pokroićUmyć i na tarce potrzeć warzywa.Na patelni rozgrzać olej.Wrzucić umyte potarte warzywa.Zrumienić na złoty kolor.Podlać wodą i zagotować.Przełożyć do garnka dodać ugotowany ryż.Dolać wody i gotować do miękkości warzyw.Doprawić do smaku solą i przyprawami (według własnego smaku).Posypać posiekanym zielonym koperkiemUwaga: Można dodać śmietanę.