ßßß
 
            
         400g boczniaka2 cebule1 por1 korzeń pietruszki2 marchewkipół selera3 liście laurowe4 ziela angielskie1 łyżeczka majerankupapryka słodka, gałka muszkatołowa, imbir w proszku, kurkumasól, pieprzłyżka olejuJedną cebulę, pietruszkę, pora, marchewki, seler pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować do uzyskania wywaru. Boczniaka pokroić w paski, a cebulę w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Dorzucić do wywaru. Dosmakować majerankiem, papryką słodką, gałką, imbirem, solą i pieprzem (można użyć gotowej przyprawy do flaków).
400g boczniaka2 cebule1 por1 korzeń pietruszki2 marchewkipół selera3 liście laurowe4 ziela angielskie1 łyżeczka majerankupapryka słodka, gałka muszkatołowa, imbir w proszku, kurkumasól, pieprzłyżka olejuJedną cebulę, pietruszkę, pora, marchewki, seler pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować do uzyskania wywaru. Boczniaka pokroić w paski, a cebulę w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Dorzucić do wywaru. Dosmakować majerankiem, papryką słodką, gałką, imbirem, solą i pieprzem (można użyć gotowej przyprawy do flaków).

