ßßß
naleśniki:1 szklanka mleka1 szklanka wody (może być gazowana-naleśniki będą bardziej puszyste)1,5 szklanki mąki2 jajkaszczypta solimasłofarsz:
200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 cebula2 ząbki czosnku1 czerwona papryka1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzy2 łyżki przecieru pomidorowegosólpieprzkuminostra papryka1 łyżka oliwy1 0 0 g sera żółtegoPRZYGOTOWANIESkładniki ciasta miksujemy. Odstawiamy na 10 minut, raz jeszcze mieszamy i na niewielkiej ilości masła na średniej patelni smażymy naleśniki.Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy - tym razem na dużej patelni.Dodajemy mięso, które dokładnie rozdrabniany. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, podlewamy kilkoma łyżkami wody i przykrywamy na 5 minut, by papryka zmiękła. Dodajemy po 1 łyżeczce kuminu i papryki oraz przecier pomidorowy.Kukurydzę i fasolę odsączamy i wrzucamy na patelnię. Zwiększamy ogień i przesmażamy razem kilka minut. Na każdym naleśniku kładziemy po około 3 łyżki farszu i zwijamy w rulon.Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypujemy startym/posiekanym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Smacznego :)
Zapraszam na fanpage FB oraz Instagram