Wykonanie
            Takie naleśniki, z warzywno- mięsnym farszem przyrządzała moja babcia.

Składniki na ciasto:1 
jajko,0,125 l 
mleka,0,125 litra 
wody,10 dag 
mąki,
sól do smaku,
słonina do smarowania patelni.Składniki na farsz:4,5 dag 
oliwy,8 dag 
cebuli,20 dag 
kiełbasy ,20 dag 
pieczarek,3 dag 
sera żółtego,4 dag 
masła,
sól do smaku,
pieprz do smaku.Wykonanie:
Mleko wymieszać z 
wodą, 
jajkiem, 
mąką, 
solą do smaku i dokładnie wymieszać. Następnie usmażyć naleśniki na patelni wysmarowanej 
słoniną. Na 
oliwie udusić pokrojoną 
cebulę, 
kiełbasę i 
pieczarki z 
przyprawami.

Naleśniki smarować przygotowanym farszem,

złożyć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym 
masłem.

Obłożyć plastrami 
żółtego sera.

Zapiec w piekarniku i podawać na ciepło np. z 
ketchupem.