Wykonanie
Bardzo smaczne i syte naleśniki z farszem z
pieczarek,
kiełbasy i
cebulki, posypane
żółtym serem.. inspiracjaFarszSkładniki1 średni kawałek
kiełbasy6
pieczarek1 średnia
cebula2 łyżki
masłasól i
pieprzWykonanie
Pieczarki kroimy w plasterki,
cebulę oraz
kiełbasę kroimy w kostkę.Na
maśle smażymy
kiełbasę, następnie dodajemy
cebulę oraz
pieczarki, przyprawiamy.Dusimy wszystko razem, kiedy
pieczarki są już miękkie, dodajemy
ser starty na tarce na grubych oczkach.NaleśnikiSkładniki2 szklanki
mleka1 szklanka
mąki1
jajkoszczypta
soliolejWykonaniedo
mleka wsypujemy
mąkę, wbijamy
jajko oraz dodajemy szczyptę
soli i 2 łyżki
oleju.Razem wszystko mieszamy i smażymy naleśniki . Na ciepłe naleśniki wykładamy przygotowany wcześniej farsz, zawijamy dowolnie, posypujemy
żółtym serem, można również gotowe naleśniki polać
sosem bolońskim.
opracowała Edyta