ßßß
 
            
        
 SKŁADNIKICiasto naleśnikowe2 szklanki mąki2 szklanki mleka1/2 szklanki wody gazowanejszczypta soli2 jajkaFarsz:30 dag. mięsa mielonego25 dag pieczarek1 cebula25 dag sera żółtegosól, pieprz do smaku1 łyżka masła klarowanegoSos- przepis TUWYKONANIESkładniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
SKŁADNIKICiasto naleśnikowe2 szklanki mąki2 szklanki mleka1/2 szklanki wody gazowanejszczypta soli2 jajkaFarsz:30 dag. mięsa mielonego25 dag pieczarek1 cebula25 dag sera żółtegosól, pieprz do smaku1 łyżka masła klarowanegoSos- przepis TUWYKONANIESkładniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy. Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
 Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
 SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.