ßßß

SKŁADNIKICiasto naleśnikowe2 szklanki mąki2 szklanki mleka1/2 szklanki wody gazowanejszczypta soli2 jajkaFarsz:30 dag. mięsa mielonego25 dag pieczarek1 cebula25 dag sera żółtegosól, pieprz do smaku1 łyżka masła klarowanegoSos- przepis TUWYKONANIESkładniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.