Wykonanie
Dobra i smaczna odmiana naleśników z
mięsem i
pieczarkami. Dodatkowy i oryginalny smak potrawy to
sos pomidorowy, z którym zapiekamy naleśniki. Przepis na sos TU
SKŁADNIKICiasto naleśnikowe2 szklanki
mąki2 szklanki
mleka1/2 szklanki
wody gazowanejszczypta
soli2
jajkaFarsz:30 dag.
mięsa mielonego25 dag
pieczarek1
cebula25 dag
sera żółtegosól,
pieprz do smaku1 łyżka
masła klarowanegoSos- przepis TUWYKONANIESkładniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię
olejem.
Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na
maśle, dodajemy
pieczarki. Smażymy aż odparują.Następnie dodajemy
mięso mielone, smażymy.Doprawiamy wszystko
solą i
pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego
żółtego ser.
Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy
żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.