ßßß
Składniki na 1 bochenek: 300gr dojrzałych, rozgniecionych bananów (około 3-4 sztuk) 200 gr mieszanki zmielonych orzechów (ja użyłam brazylijskich) i migdałów garść nerkowców garść daktyli garść chrupkich płatków owsianych 1/5 szklanki nasion chia 2 stołowe łyżki mieszanki miodu i syropu klonowegoBananBanan - ciasto 1,5 kg dojrzałych bananów 3/4 szkl. płatków owsianych 2 łyżki mąki pszennej razowej łyżka oleju słonecznikowego Banany rozgnieść (tłuczkiem do ziemniaków). Dodać płatki, mąkę, olej. Całość wymieszać. Można dodać rodzynki, pestki słonecznika, skórkę pomarańczową lub kroplę esPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu