ßßß Cookit - przepis na Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny bananowo-czekoladowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor upl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
280 g pszennej mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
3 duże banany - ok 450 g
100 g ciemnego cukru trzcinowego (albo zwykłego białego)
1 duże jajko
50 ml mleka
75 g stopionego masła
50 g (może być więcej) groszków czekoladowych - może być grubo posiekana czekolada
ja jeszcze od siebie dorzuciłam posiekanych grubo orzechów włoskich
Muffiny bananowo-czekoladowe - sposób przygotowania: W dużej misce wymieszałam wszystkie suche składniki i groszki czekoladowe. Obrane banany rozgniotłam widelcem w innej misce - dodałam jajko i mleko. Wymieszałam i dodałam przestudzone masło. Dokładnie całość wymieszałam ale nie na gładką masę - musi być widać kawałki bananów. Następnie do bananów dodałam suche składniki i bardzo delikatnie wymieszałam - nie wolno przesadzić, tak by powstała jednolita masa. Raczej masa powinna być grudkowata niż gładka. Gotową masę przełożyłam do formy na muffiny - powinno ich wyjść ok 12. Piekłam je przez ok. 25 minut w 185 stopniach C. Gotowe. Prosty, ale efektowny przepis znaleziony na blogu "happy home baking"
Marsowe Muffiny z jabłkami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20540024/muffiny bananowoczekoladowe/p