Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor upl
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)280 g
pszennej mąki3 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej1/2 łyżeczki
soli3 duże
banany - ok 450 g100 g ciemnego
cukru trzcinowego (albo zwykłego białego)1 duże
jajko50 ml
mleka75 g stopionego
masła50 g (może być więcej)
groszków czekoladowych - może być grubo posiekana
czekoladaja jeszcze od siebie dorzuciłam posiekanych grubo
orzechów włoskichMuffiny
bananowo-
czekoladowe - sposób przygotowania: W dużej misce wymieszałam wszystkie suche składniki i
groszki czekoladowe. Obrane
banany rozgniotłam widelcem w innej misce - dodałam
jajko i
mleko. Wymieszałam i dodałam przestudzone
masło. Dokładnie całość wymieszałam ale nie na gładką masę - musi być widać kawałki
bananów. Następnie do
bananów dodałam suche składniki i bardzo delikatnie wymieszałam - nie wolno przesadzić, tak by powstała jednolita masa. Raczej masa powinna być grudkowata niż gładka. Gotową masę przełożyłam do formy na muffiny - powinno ich wyjść ok 12. Piekłam je przez ok. 25 minut w 185 stopniach C. Gotowe. Prosty, ale efektowny przepis znaleziony na blogu "happy
home baking"Marsowe Muffiny z
jabłkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu