ßßß Cookit - przepis na Domowy chleb z bananem i orzechami - MNIAM MNIAM

Domowy chleb z bananem i orzechami - MNIAM MNIAM

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor adam_nowak2
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
2 dojrzałe banany
6 łyżek rozpuszczonego masła
1 łyżeczka esencja waniliowa
2 duże jajka
1
5 szklanki maki
1/2 łyżeczki sody oczyszczanej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Domowy chleb z bananem i orzechami - MNIAM MNIAM - sposób przygotowania: Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki sypkie z wyjątkiem orzechów.
W misce posiekać drobniutko banany, dodać rozpuszczone masło i esencję waniliową. Dodać jajka i nadal mieszać rozgniatając grudki bananów.
Mieszać mieszankę aż stanie się jednorodna i ?gładka?
Do miski z bananami i pozostałymi dodatkami dodać wymieszane składniki sypkie. Dodać posiekane orzechy.
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki chleba.
Przełożyć masę do formy metalowej i piec 55 minut w temperaturze 195 stopni C.
Po 55 minutach, bochenek chleba bananowego powinien być gotowy. Drewniana wykałaczka wbita do środka powinna być sucha i czysta. Odstawić wraz z formą aż ostygnie. Podawać na ciepło albo w pełni ostygnięty. Bochenek zawinięty w folię można przechować w temperaturze pokojowej cztery do pięciu dni.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17947036/domowy+chleb+z+bananem+i+orzechami++mniam+mniam/p