Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor adam_nowak2
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 dojrzałe
banany6 łyżek rozpuszczonego
masła1 łyżeczka esencja waniliowa2 duże
jajka15 szklanki
maki1/2 łyżeczki
sody oczyszczanej1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia2/3 szklanki
cukru1/2 łyżeczki
soli1/2 szklanki posiekanych
orzechów włoskichDomowy
chleb z
bananem i
orzechami - MNIAM MNIAM - sposób przygotowania: Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki sypkie z wyjątkiem
orzechów.W misce posiekać drobniutko
banany, dodać rozpuszczone
masło i esencję
waniliową. Dodać
jajka i nadal mieszać rozgniatając grudki
bananów.Mieszać mieszankę aż stanie się jednorodna i ?gładka?Do miski z
bananami i pozostałymi dodatkami dodać wymieszane składniki sypkie. Dodać posiekane
orzechy.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki
chleba.Przełożyć masę do formy metalowej i piec 55 minut w temperaturze 195 stopni C.Po 55 minutach, bochenek
chleba bananowego powinien być gotowy. Drewniana wykałaczka wbita do środka powinna być sucha i czysta. Odstawić wraz z formą aż ostygnie. Podawać na ciepło albo w pełni ostygnięty. Bochenek zawinięty w folię można przechować w temperaturze pokojowej cztery do pięciu dni.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu