ßßß
 
            
         Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 dojrzałe banany6 łyżek rozpuszczonego masła1 łyżeczka esencja waniliowa2 duże jajka15 szklanki maki1/2 łyżeczki sody oczyszczanej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia2/3 szklanki cukru1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskichDomowy chleb z bananem i orzechami - MNIAM MNIAM - sposób przygotowania: Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki sypkie z wyjątkiem orzechów.W misce posiekać drobniutko banany, dodać rozpuszczone masło i esencję waniliową. Dodać jajka i nadal mieszać rozgniatając grudki bananów.Mieszać mieszankę aż stanie się jednorodna i ?gładka?Do miski z bananami i pozostałymi dodatkami dodać wymieszane składniki sypkie. Dodać posiekane orzechy.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki chleba.Przełożyć masę do formy metalowej i piec 55 minut w temperaturze 195 stopni C.Po 55 minutach, bochenek chleba bananowego powinien być gotowy. Drewniana wykałaczka wbita do środka powinna być sucha i czysta. Odstawić wraz z formą aż ostygnie. Podawać na ciepło albo w pełni ostygnięty. Bochenek zawinięty w folię można przechować w temperaturze pokojowej cztery do pięciu dni.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 dojrzałe banany6 łyżek rozpuszczonego masła1 łyżeczka esencja waniliowa2 duże jajka15 szklanki maki1/2 łyżeczki sody oczyszczanej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia2/3 szklanki cukru1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskichDomowy chleb z bananem i orzechami - MNIAM MNIAM - sposób przygotowania: Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki sypkie z wyjątkiem orzechów.W misce posiekać drobniutko banany, dodać rozpuszczone masło i esencję waniliową. Dodać jajka i nadal mieszać rozgniatając grudki bananów.Mieszać mieszankę aż stanie się jednorodna i ?gładka?Do miski z bananami i pozostałymi dodatkami dodać wymieszane składniki sypkie. Dodać posiekane orzechy.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki chleba.Przełożyć masę do formy metalowej i piec 55 minut w temperaturze 195 stopni C.Po 55 minutach, bochenek chleba bananowego powinien być gotowy. Drewniana wykałaczka wbita do środka powinna być sucha i czysta. Odstawić wraz z formą aż ostygnie. Podawać na ciepło albo w pełni ostygnięty. Bochenek zawinięty w folię można przechować w temperaturze pokojowej cztery do pięciu dni.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu