ßßß Cookit - przepis na Bo rau thap cam

Bo rau thap cam

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor yami_mo
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Bo rau thap cam - składniki:
wołowina - 10 dag
duża cebula - 1 sztuka
bambus
czosnek - 2 ząbki
korzeń imbiru
duża papryka czerwona - 1 sztuka
duża marchew - 1 sztuka
dymka - 2 sztuki
duży por - 1 sztuka
sos sojowy
sól
cukier
pieprz
olej do smażenia
makaron sojowy
Bo rau thap cam - sposób przygotowania: Wołowinę pokroić na cienkie plasterki. Przyprawić imbirem, czosnkiem, cukrem, pieprzem i sosem sojowym.Odstawić na 15 minut.
Makaron zaparzyć i pokroić (ok. 5 cm). Namoczone grzyby posiekać. Paprykę, marchewkę, cebulę i bambus pokroić na drobne kawałki. Silnie rozgrzać olej. Smażyć wszystko w rondlu na dużym ogniu przez 2-2,5 minuty. Przybrać zieleniną. Podawać na gorąco na podgrzanym półmisku.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17590361/bo rau thap cam/p