Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor yami_moCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Bo rau thap cam - składniki:wołowina - 10 dagduża cebula - 1 sztukabambusczosnek - 2 ząbkikorzeń imbiruduża papryka czerwona - 1 sztukaduża marchew - 1 sztukadymka - 2 sztukiduży por - 1 sztukasos sojowysólcukierpieprzolej do smażeniamakaronsojowyBo rau thap cam - sposób przygotowania: Wołowinę pokroić na cienkie plasterki. Przyprawić imbirem, czosnkiem, cukrem, pieprzem i sosem sojowym.Odstawić na 15 minut.Makaron zaparzyć i pokroić (ok. 5 cm). Namoczone grzyby posiekać. Paprykę, marchewkę, cebulę i bambus pokroić na drobne kawałki. Silnie rozgrzać olej. Smażyć wszystko w rondlu na dużym ogniu przez 2-2,5 minuty. Przybrać zieleniną. Podawać na gorąco na podgrzanym półmisku.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu